Eenvoudige tuintrends die minder populair zijn

Ben je opzoek naar nieuwe tuin ideeën? Dit is het ideale moment om jouw tuin op te fleuren voor de lente/ zomer. Of je nu een compleet tuinontwerp nodig heeft of gewoon de functionaliteit en het uiterlijk van jouw tuin wilt bijwerken, hier vind je de eenvoudigste en gemakkelijkste tuin ideeën. Alhoewel deze ideeën minder populair zijn, mag het gezegd worden dat het de mooiste zijn.


Duurzame tuin 

Een duurzame tuin wilt zeggen dat je niet alleen plant voor een mooi uitzucht, maar ook om ervan te leven. Je kunt in de tuin ook eigen groente en fruit planten. Met een aantal kleine veranderingen kan je jouw tuin al groen maken. Plaats vruchtbare grond en je bent al ready om een goede start te maken.

Verticaal tuinieren

Verticaal tuinieren is voor iedereen. Of je nu in een klein appartement woont of een hectare land bezit, eenvoudig verticaal tuinieren voegt zeker extra groen toe aan jouw ruimte. Verticale tuinen zien er niet alleen goed uit, maar zijn ook goed voor het milieu. Ze helpen de CO2-voetafdruk van een gebouw te verminderen door verontreinigende stoffen en kooldioxide uit de lucht te filteren, waardoor de kwaliteit verbetert. Je kunt muurplanters in jouw keuken plaatsen voor het kweken van kruiden, of je kunt ook overwegen om een plantenbak op jouw hek te bouwen. De mogelijkheden zijn eindeloos en je kan je eigen creativiteit gebruiken.

Exotische planten

Plaats planten dat doet denken aan een vakantie met prachtige exotische planten zoals orchideeën, lelies en andere tropische soorten. Je hoeft je ook niet al te veel zorgen te maken over het klimaat. Er zijn verschillende koude winterharde tropische planten die het goed doen in gebieden die je in eerste instantie niet verwacht. 

Plaats water in de tuin

Een ander leuk idee is dat je een fontein of andere waterproject in de tuin kunt plaatsen. Ook hier kun je je eigen creativiteit gebruiken. Water in de tuin is een eenvoudige en goedkope investering. Je kunt het op zo een manier regelen dat het overige planten automatisch nat maakt.

Groepeer planten rond een thema

Creëer een collectie planten met dezelfde blad- of bloemkleur voor meer impact. Een gebied van jouw tuin thematisch maken door slim gebruik van kleur is een gemakkelijke truc om te gebruiken. Ga achteruit en bekijk nu de kleuren in jouw tuin. Verplaats die als je kan voor een beter effect.

Bescherm je tuin

Een tuin inrichten en mooi maken duurt een tijdje en het kost veel energie en moeite. In de tuin heb je ook jouw dure tuinsofa en ander meubilair om je comfortabel te houden, daarom is het belangrijk dat je je tuin ook beschermt tegen inbraak. Vraag een ervaren slotenmaker voor veiligheidsadvies, als je twijfels hebt. Heb je een slotenmaker nodig om dit voor je te doen? Bezoek de website en maak nu een afspraak. Tuinbeveiliging zal de moeite waard zijn.